Have an account?

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΠΡΟΕΔΡΕ !...

Βερολίνο-Παρίσι- Ουάσινγκτον. Οι πόλεις, που θα επισκεφθεί σε 5 ημέρες ο Πρωθυπουργός της χώρας.
Σε 5 ημέρες θα ξέρουμε Ε.Ε. (και τα συμπαραμαρτούντα) ή ΔΝΤ. Σε ποιες σφικτές αγκαλιές θα πέσουμε (κυριολεκτικά και μεταφορικά).
Πρόεδρε, καλή επιτυχία. Οι ευχές μας να σε συντροφεύουν στο μοναχικό σου ταξίδι, όπου «Σκύλλα και Χάρυβδη» παραμονεύουν.
Είμαστε βέβαιοι, ότι θα τα καταφέρεις. Είσαι καλός καπετάνιος και θα το δείξεις στην φουρτούνα, που αντιμετωπίζουμε, χωρίς τη θέλησή μας.
Θυμήσου την καταγωγή σου. Είσαι Έλληνας, είσαι ένας ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, είσαι Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Δεν είσαι από τους «αναλώσιμους» πολιτικούς.
Και ο Γεώργιος και ο Αντρέας Παπανδρέου όρθωσαν το ανάστημά τους σε δύσκολες εποχές. Είπαν το ΟΧΙ αρκετές φορές. Έγιναν, αναγορεύθηκαν Ηγέτες γιατί αντιστάθηκαν, γιατί πρόταξαν την πολιτική-το εθνικό συμφέρον. Γιατί υπερασπίστηκαν την πατρίδα.
Ο Ηγέτης δεν γεννιέται ούτε είναι αποτέλεσμα τεχνητής (μιντιακής) γονιμοποίησης.
Ο Ηγέτης αναδεικνύεται από τις ιστορικές συνθήκες, τις ιστορικές στιγμές.
Τώρα Πρόεδρε ήρθε η ώρα να αναγορευθείς σε πραγματικό Ηγέτη.
Ανέλαβε ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ πρωτοβουλίες.
Δεν είναι πλέον αποδεκτό να βλέπουμε κάποιους ως Εταίρους και αυτοί να μας αντιμετωπίζουν ως παρίες – ως οφειλέτες , ούτε καν ως πελάτες.
Δεν μπορεί αυτοί ως πολιτικοί εκφραστές των χρηματοπιστωτικών οίκων (Μέρκελ-Μπαρόζο- Τρισέ – Αλμούνια κλπ) , που προκάλεσε την κρίση, να εγείρουν και ιταμές απαιτήσεις.
Δεν ανεχόμαστε από κανέναν να απαιτεί την πώληση Ελληνικών νησιών (ακόμα και το λόφο της Ακρόπολης ζήτησαν οι θεομπαίχτες), όταν το κράτος τους μας οφείλει τουλάχιστον 155 δις ευρώ (χωρίς τους τόκους).
Δεν ανεχόμαστε να μας αποκαλούν ψεύτες και ανίκανους διαχειριστές, επειδή πήραμε τα 47 δις ευρώ ως επιδοτήσεις από την Ε.Ε.(τα τελευταία 30 χρόνια) τη στιγμή που αυτοί με τις κοινοτικές πολιτικές, μας υποχρέωναν παράλληλα να μεταφέρονται πολλαπλάσια ποσά στις χώρες τους («αναδιάρθρωση καλλιεργειών» - «απόσυρση αλιευτικών σκαφών» - «προστατευτισμός στη βιομηχανία αλλά ελεύθερος ανταγωνισμός στον τουρισμό/ στη ναυτιλία/ στην ακτοπλοΐα / στην ενέργεια / στις τηλεπικοινωνίες. Άλλα μέτρα και άλλα σταθμά κατά το δοκούν δηλαδή) ...........



Πού είναι η διακηρυγμένη Πολιτική και Οικονομική ενοποίηση της Ε.Ε.; Μόνον για την Νομισματική ενοποίηση ενδιαφέρονται, για το Σύμφωνο σταθερότητας και γιατί ;
Ποιοι δεν θέλουν την Πολιτική και Οικονομική ενοποίηση της Ευρώπης και πόσο έχουν μέχρι σήμερα επωφεληθεί ;
Τι κερδίζει για παράδειγμα η Γερμανία από τις Εμπορικές της σχέσεις με Ελλάδα και τι η Ελλάδα;
Ποιος ο ωφελημένος και ποιος ο χαμένος.
Και μήπως μας υποστηρίζουν στα εθνικά μας θέματα ; Ούτε κουβέντα για την κατεχόμενη Κύπρο, ούτε κουβέντα για τις Τούρκικες διεκδικήσεις στο Αιγαίο. Αλλά πώς θα πουλήσουν τα όπλα τους ; Πώς αλλιώς θα μας υπερχρεώσουν για να μας ελέγχουν.
Στα μη δίκαια αλλά αναγκαία μέτρα θα βάλουμε πλάτη. Θα σε στηρίξουμε Πρόεδρε.
Έχουμε όμως την απαίτηση να αναλάβεις Πολιτικές πρωτοβουλίες κάθαρσης και απονομής κοινωνικής δικαιοσύνης στο εσωτερικό και αλλαγής πλεύσης στο εξωτερικό.
Δεν υπάρχει μόνον η Ε.Ε. ή οι ΗΠΑ.
Η κρίση αυτή του καπιταλισμού απελευθερώνει νέες δυνάμεις, δημιουργεί νέες ισορροπίες, μπορεί να γίνει το έναυσμα για διαμόρφωση νέων συσχετισμών.
Οι αναπτυσσόμενες ή και αναπτυγμένες νέες οικονομικές δυνάμεις σε Άπω Ανατολή , σε Ανατολική Ευρώπη, σε Αφρική και βεβαίως Λατινική Αμερική θα μπορούσε να γίνουν δυνάμει σύμμαχοι σε έναν νέο παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας.
Οι γηρασμένοι μηχανισμοί της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ δείχνει να φτάνουν στα όριά τους.
Πρόεδρε πάρε πολιτικές πρωτοβουλίες.
Το εσωτερικό μέτωπο θα είναι αρραγές. Θα σηκώσουμε τα βάρη και θα βοηθήσουμε την πατρίδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου