Have an account?

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Πλήρωσε εγγύηση 200.000 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος ο Γ. Φερέτης

Με χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στον ανακριτή ο δημοσιογράφος της ΕΤ3 Γιώργος Φερέτης που κατηγορείται με ακόμα 52 άτομα ότι ήταν μέλη της συμμορίας των εκβιαστών της Θεσσαλονίκης. Από τους 16 που απολογήθηκαν χθες οι 8 κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οι υπόλοιποι 8 αφέθηκαν ελεύθεροι.
Ο επικεφαλής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ αρνήθηκε τις κατηγορίες που του προσάπτονται.
Ως προς το επίμαχο τηλεφώνημα που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που είχε με τον 58χρονο φερόμενο ως αρχηγό της μίας οργάνωσης αλλά και την ενημέρωση που παρέσχε σ' αυτόν σχετικά με καταγγελία για την τοκογλυφική του δραστηριότητα, φέρεται να ισχυρίστηκε τα εξής:

«Ήταν μία τυπική συνομιλία. Έδωσα άμεσα εντολή να διερευνηθεί η καταγγελία, ορίζοντας ελεγκτές και ενημερώνοντας τις αρμόδιες οικονομικές αρχές. Έπραξα το καθήκον μου στο ακέραιο».
Σχετικά δε με την γνωριμία του με τον 58χρονο επιχειρηματία φέρεται να απάντησε ότι τον γνώριζε από τη δεκαετία του '90 όταν ως πρόεδρος των εφοριακών Θεσσαλονίκης διοργάνωνε χοροεσπερίδες στα μαγαζιά του.
Από την πλευρά του, ο -εν ενεργεία- αστυνομικός, που κατά το κατηγορητήριο διηύθυνε τις ομάδες των μπράβων και τους «στρατολογούσε», αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση. Ισχυρίστηκε δε ότι στους λογαριασμούς του δεν βρέθηκαν άλλα χρήματα πέραν αυτών της μισθοδοσίας του.
Ο γιος του 58χρονου ακολούθησε, επίσης, τη γραμμή της άρνησης των σε βάρος του απαγγελόμενων κατηγοριών, ενώ φέρεται να είπε ότι ο πατέρας του τον είχε βάλει συνδικαιούχο στους λογαριασμούς του.
Σε ό,τι αφορά τον δημοσιογράφο της ΕΤ 3, που κατηγορείται ότι «εισέπραττε» χρήματα από εκβιαζόμενα θύματα καταθέτοντάς τα σε προσωπικούς του λογαριασμούς κι ότι ενημέρωνε τον 58χρονο για την πορεία των αστυνομικών ερευνών για υπόθεση αυτοκτονίας επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης που είχε δανειστεί χρήματα με τοκογλυφικούς όρους από τις οργανώσεις, απολογούμενος, φέρεται να είπε τα παρακάτω:
«Δεν έχω καμία ανάμειξη με την υπόθεση. Δεν προκύπτουν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος μου. Οι λογαριασμοί μου είναι «καθαροί Δεν γνωρίζω κανέναν από τους συγκατηγορουμένους μου. Είμαι ένα βήμα πριν τη συνταξιοδότηση και βρίσκομαι στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης».
Αναφορικά με χρηματικό ποσό που δάνεισε σε φίλο του δικηγόρο, είπε ότι επρόκειτο για διευκόλυνση χωρίς να απαιτήσει τοκογλυφικό τόκο.                                                       theinsider.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου