Have an account?

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Παπανδρέου: Να αναλάβουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις τις ευθύνες τους

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους ζήτησε από τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων με τους οποίους συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός εν όψει της κρίσιμης διαπραγμάτευσης στην ΕΕ στις 11 και στις 25 Μαρτίου. Σε δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η θέση της Ελλάδας είναι να υπάρξει συνολική λύση στην ΕΕ και αυτή τη μάχη θα δώσουμε» καταλήγοντας ότι αυτή η προσπάθεια μας αφορά όλους.
Αναφερόμενος στις κρίσιμες συνόδους της 11ης και της 25ης Μαρτίου σημείωσε πως πολλά θέματα είναι ανοιχτά σε διαπραγμάτευση, μεταξύ των οποίων η οικονομική διακυβέρνηση, το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας, ο μελλοντικός μηχανισμός στήριξης, οι όροι δανεισμού, ενώ υπάρχουν και άλλα θέματα όπως η έκδοση ευρωομολόγων. «Σε κάθε περίπτωση η σταθερότητα της ευρωζώνης απαιτεί συνολική λύση και σε αυτή θα επιμείνουμε» επισήμανε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «η λύση πρέπει να είναι πραγματική λύση» και υπογραμμίζοντας ότι «η Ευρώπη δεν μπορεί να αιφνιδιάζεται από τις αγορές ούτε να σέρνεται πίσω από αυτές».
Υποστήριξε ότι βασικό όπλο της Ελλάδας στη διαπραγμάτευση είναι «οι πρωτόγνωρες προσπάθειες και οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών, η συνέπειά μας και η αξιοπιστία μας, ο λόγος μας που έχει πλέον αξία και η πεποίθηση ότι το ελληνικό ζήτημα είναι και ευρωπαϊκό». «Δίνουμε μάχη για να μην ζήσουμε ξανά τέτοιες δύσκολες στιγμές και θα τα καταφέρουμε» κατέληξε ο Πρωθυπουργός.
Πριν τη συνάντηση, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επισημάνει: «σεβόμαστε τις διαφορετικές προσεγγίσεις των πολιτικών δυνάμεων γι' αυτό και οι σημερινές συναντήσεις έχουν στόχο τη συνεννόηση για τη στήριξη της εθνικής προσπάθειας ενόψει της Συνόδου Κορυφής».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου