Have an account?

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

H "μοίρα του πλανήτη" στα ...χέρια μας


«Η μοίρα του κόσμου» από την εξελισσόμενη κλιματική αλλάγη θα πέσει, τον Φεβρουάριο, και σε ελληνικά χέρια. Οι διαχειριστές της θα κληθούν να καταστρώσουν γεωπολιτικά σχέδια για τη διάσωση ή τον αφανισμό του πλανήτη, να αντιμετωπίσουν πετρελαϊκές κρίσεις, να διασφαλίσουν υδάτινα αποθέματα, να πυροδοτήσουν ή να αποτρέψουν πολέμους και φυσικές καταστροφές. Όλα αυτά στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας.

    Διότι, η «Μοίρα του κόσμου» (Fate of the World) είναι πλέον από τα πιο δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια στρατηγικής σε ολόκληρη την Ευρώπη και από το νέο έτος αναμένεται να κυκλοφορήσει και στην ελληνική αγορά.

    «Εσείς είστε στο τιμόνι», λέει ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρίας σχεδίασης του παιχνιδιού Red Redemption Γκόμπιον Ρόουλαντς, που εδρεύει στην Οξφόρδη. «Είναι ο δικός σας κόσμος, να τον σώσετε ή να τον καταστρέψετε», προσθέτει.  Στο παιχνίδι - το οποίο, πιλοτικά, μπορεί κανείς να «κατεβάσει» από την ιστοσελίδα http://www.fateoftheworld.net/ - ο παίκτης ασκεί καθήκοντα προέδρου του Παγκόσμιου Περιβαλλοντικού Οργανισμού, ενός εικονικού οργανισμού, που μπορεί να υλοποιεί οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές πολιτικές σε όλο το εύρος του πλανήτη.
ΑΠΕ
  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου