Have an account?

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Όχι στο Φαραωνικό άγαλμα του Καραμανλή


Σώστε την αισθητική της Θεσσαλονίκης. Αυτό το αντιαισθητικό Φαραωνικό μνημείο έξι μέτρων με τη βάση, θέλουν να στήσουν στην πλατεία Αριστοτέλους. Ε, λοιπόν ΟΧΙ!  Οι Θεσσαλονικείς αντιδρούν, αντέδρασε κι εσύ.Όλες οι πορείες από εκεί περνάνε στην Θεσσαλονίκη, ουράνιο τόξο θα γίνει το άγαλμα του Καραμανλή, πολύχρωμο. Γιατί δεν βάζει ο Παπαγεωργόπουλος το άγαλμα στο νέο Δημαρχείο ή κάπου αλλού; Μπορεί να το βάλει στην αρχή της Νέας Εγνατία που μετονομάστηκε σε Καραμανλή.

Χρειαζόταν άγαλμα 5 μέτρα για τον Καραμανλή; Τον Κολοσσό της Ρόδου θα στήσουν;
25 Μαΐου 2009         ΣΗΜΕΡΑ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥΦρένο στις εργασίες τοποθέτησης του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην πλατεία Αριστοτέλους έβαλε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λ. Μενδώνη.
Ο δήμος Θεσσαλονίκης είχε σχεδιάσει χθες το πρωί να αρχίσει τις εργασίες τοποθέτησης του βάθρου, στο οποίο θα τοποθετηθεί ο ανδριάντας. Αυτό μάλιστα είχε γίνει γνωστό στο υπουργείο Πολιτισμού από την περασμένη Παρασκευή, οπότε στάλθηκε και το «τελεσίγραφο» της κ. Μενδώνη, με το οποίο ζητούσε από τους αρχαιολόγους να σταματήσουν οποιαδήποτε εργασία του δήμου, καθώς δεν υπάρχει καμία άδεια, τεχνική ή περιβαλλοντική, για να προχωρήσουν τέτοιου είδους έργα στην πλατεία Αριστοτέλους.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μετά την προσφυγή των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκη, η κ. Μενδώνη αποφάσισε να πάει εκ νέου το θέμα στο ΚΑΣ, το οποίο θα γνωμοδοτήσει για το σημείο τοποθέτησης του αγάλματος. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη γνωμοδότηση του ΚΑΣ για το θέμα ήταν οριακή υπέρ της πλατείας Αριστοτέλους με ψήφους 5-4!
http://tvxs.gr/ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου