Have an account?

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

67 χρονια απο την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου...




Ο Γοργοπόταμος έχει συνδεθεί με την εθνική αντίσταση, εναντίων των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής. Στις 25 Νοεμβρίου του 1942 ενωμένες αντιστασιακές δυνάμεις του ΕΛΑΣ του ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ και του ΕΔΕΣ του Ναπολεοντα Ζερβα με τη συνεργασία Άγγλων πρακτόρων ανατίναξαν την σιδηροδρομική γέφυρα του Γοργοποτάμου. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος 86 αντάρτες του ΕΛΑΣ, 52 του ΕΔΕΣ και 14 αγγλοι κομάντος ενώ την γέφυρα υπερασπιζόταν μία φρουρά αποτελούμενη από εκατό Ιταλούς στρατιώτες και πέντε Γερμανούς, οι οποίοι διέθεταν βαρύ οπλισμό. Η επιχείρηση της γέφυρας του Γοργοποτάμου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πράξεις αντίστασης, στην κατεχόμενη Ευρώπη την περίοδο του 2ου παγκοσμιου πολεμου.

Tο ελληνικό «Facebook»!

 
Φιλοδοξούν να ενώσουν τους 18 εκατομμύρια Έλληνες, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του Ίντερνετ. Δημιουργούν τη μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα στο Διαδίκτυο και θέλουν να φέρουν τους όπου Γης Έλληνες και φιλέλληνες σε επικοινωνία. Το ελληνικό… «Facebook» λέγεται «Χελένικ Σπέις», www.hellenicspace.com...


Ο Ανδρέας Δημητριάδης και ο Ανδρέας Κοσμάτος είναι παιδιά Ελλήνων μεταναστών και είναι οι δημιουργοί του www.hellenicspace.com. Δουλεύουν στη Γερμανία με εξειδίκευση στο Ίντερνετ.

ας ερθουμε στη θεση τους....!


.....ας ερθουμε στη θεση τους...πως ειναι η ζωη χωρις κανενα να σε σκεφτεται και να νοιαζεται για σενα,χωρις σπιτι,αγαπη...χωρις φαγητο,νερο...χωρις σκοπο στη ζωη χωρις μελλον....ουτε καν παρον.Περιμενοντας το θαυμα η το θανατο...

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009

το ''ξεχασμενο'' AIDS απειλει την Ελλαδα.


Εντονα αυξητικές τάσεις παρουσιάζει ο αριθμός των ατόμων που μολύνονται με τον ιό HIV, που προκαλεί το AIDS, στην Ελλάδα, καθώς οι ειδικοί υπολογίζουν ότι κάθε δύο μέρες τρία άτομα στην Ελλάδα διαγιγνώσκονται θετικά στον ιό του AIDS (HIV). Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι φέρουν τον ιό και δεν το γνωρίζουν, ενώ 9.000 έχουν μολυνθεί από τον ιό. Ανησυχητική αύξηση των μολύνσεων παρατηρείται σε γυναίκες της αναπαραγωγικής ηλικίας. Ανησυχητική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας όσον αφορά το AIDS, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι -όπως πέρυσι- συνεχίζεται και φέτος η ανοδική τάση στον αριθμό των κρουσμάτων. Αύξηση καταγράφεται στη συχνότητα μόλυνσης νεαρών γυναικών, ενώ δύο στους πέντε νέους, όπως έδειξε πανελλαδική έρευνα, έχουν ερωτικές επαφές χωρίς προφύλαξη.                             

Bραδια Γιαννη Ριτσου.


την Πέμπτη, 26 Νοέμβρη, στις 8μ.μ., θα πραγματοποιηθει ''βραδια ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ στο ΑΛΕΚΤΟΝ
με αφορμή την 11η Νοέμβρη, ήμέρα χαμού του .Θα  διαβάστουν στίχοι του ποιητή της Ρωμιοσύνης και θα γινει συζητηση  γι' αυτόν και το μεγάλο έργο του.


Το Άλεκτον είναι στην οδό Σφακτηρίας 3, Μεταξουργείο.

το μικρο Μαρακι μας

ΓΙΑΤΙ ΟΙ BLOGGERS ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ...
Χρειαζόμαστε αγγέλους και στη γη, ας μη μας τους πάρουν όλους επάνω...
ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΜΑΣ ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΣΑΡΑΚΗ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ...
ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΑΡΑΚΙ ΜΑΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2006 ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ 3 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΖΥΓΙΖΕΙ ΜΟΝΟ 8 ΚΙΛΑ.... ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΟΓΚΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ..... ΠΡΟΕΡΧΕΤΕ ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥΣ....ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ....Η ΜΑΡΙΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙΙΙΙΙΙΙ!!!
TΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΓΚΑ....ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΣΑΣ....
Περισσότερα, στο "bloggers ενωμένοι..."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου